Inclusief Ondernemers Netwerk

Terugblik themasessie ‘Inclusief ondernemen: het antwoord op de grote vraag naar personeel?

Terugblik themasessie ‘Inclusief ondernemen: het antwoord op de grote vraag naar personeel?
29/04/2022 Marieke Snieder

Donderdag 21 april waren we te gast bij ION-lid het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek. We gingen samen met zo’n 50 ondernemers en experts in gesprek over Inclusief ondernemen en de huidige arbeidsmarkt. In bijna iedere sector is er een schreeuwend tekort aan personeel. Op welke manier kan inclusief ondernemen helpen dat tekort te verkleinen? En hoe zit het met de grote groep mensen met een psychische kwetsbaarheid? Wat is hun potentie, hoe kunnen we hen een kans geven op de arbeidsmarkt en wat komt daarbij kijken?

Inclusief ondernemen

Arbeidscoach Daniëlle Wieggers vertelde hoe ze bij het Wijnbouwcentrum invulling geven aan inclusief ondernemen. Erwin Van Bree van MVO Solutions B.V. ging in op hoe opleidingen kunnen helpen om het gat tussen vraag en aanbod kunnen dichten. En Thomas Pruijsen van stichting Mind vertelde meer over de stigma’s rondom mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Maar eerlijk is eerlijk, de meeste indruk maakten ervaringsdeskundigen Aline en Eelco. Beiden deelden openhartig hun levensverhaal en de hobbels die zij tegenkomen op hun weg naar werk. Het sterkte de aanwezigen in hun overtuiging dat iedereen een plek op de arbeidsmarkt verdient.
Na een levendige paneldiscussie sloten we de middag af met een gezellige borrel.

Bekijk hier de foto’s:

Wilt u ook mee doen? Meld u dan nu aan en doe ook mee!

Ik doe mee!