Inclusief Ondernemers Netwerk

Persbericht: Ivo Hermsen nieuwe voorzitter Inclusief Ondernemers Netwerk (ION)

Persbericht: Ivo Hermsen nieuwe voorzitter Inclusief Ondernemers Netwerk (ION)
14/02/2019 Astrid Rutten

Sinds de oprichting 3 jaar geleden is ION uitgegroeid tot een actief netwerk van ruim 70 ondernemers dat in het Rijk van Nijmegen al veel kansen aan werkzoekenden heeft geboden. Het gaat dan met name om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Per 1 februari hebben er bestuurswisselingen plaatsgevonden. Er zijn 2 nieuwe leden toegetreden: Leonie Kersten, adviseur participatiewet bij de HAN, en Bart de Bruin, algemeen directeur van DAR. De voorzittersrol is overgenomen door Ivo Hermsen, directeur van groenbedrijf de Overhaag. Belangrijkste ambitie van Ivo de komende jaren? Het netwerk laten groeien en meer bekendheid genereren, zodat nog meer mensen een waardevolle plek en kansen op de arbeidsmarkt krijgen.

Drijfveer
Ivo zit al vanaf de oprichting in 2016 in het bestuur. “In de afgelopen jaren heb ik van dichtbij gezien wat de waarde is van een netwerk als ION. Toen de bestuursfunctie vrijkwam hoefde ik dan ook niet lang na te denken om die rol over te nemen. Ik vind het belangrijk dat iedereen een eerlijke kans krijgt, ook op arbeidsmarkt. Dat doe ik in mijn bedrijf, en het is prachtig dat ik dat via ION nog breder kan uitdragen. Ik vind het mooi om mensen te zien groeien.”

Groei
“De basis van ION staat, daar kunnen we als nieuw bestuur mooi op voortborduren. Ik ben heel blij met de nieuwe aanwinsten Bart en Leonie, omdat ik denk dat we daarmee een heel divers bestuur hebben, met ieder een eigen expertise. Wat ons bindt, is de ambitie om ervoor te zorgen dat inclusief ondernemen de normaalste zaak van de wereld wordt. Als voorzitter heb ik uiteraard ook ambities. Ik wil nog meer naamsbekendheid voor ION. Daarbij wil ik ook het netwerk zelf laten groeien. En meer structuur aanbrengen, onder andere in de events die wij organiseren voor ondernemers en werkzoekenden. Dat moeten vaste waarden worden in ieders agenda. Alles erop gericht om nog meer duurzame kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Want daar staan we voor!”

Over ION
Het Inclusief Ondernemers Netwerk (ION) is een zakelijk netwerk van en voor inclusieve ondernemers die inzetten op het behalen van de doelstelling in het Sociaal Akkoord: meer werk voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. WerkBedrijf Rijk van Nijmegen faciliteert dit netwerk. Het bestuur bestaat uit Ivo Hermsen (de Overhaag), Henny van Benthem (Mediamail), Ron van Wamel (WerkBedrijf Rijk van Nijmegen), Bart de Bruin (DAR) en Leonie Kersten (HAN). Meer informatie over ION is te vinden op de website ion-netwerk.nl.

Wilt u ook mee doen? Meld u dan nu aan en doe ook mee!

Ik doe mee!