Inclusief Ondernemers Netwerk

Inclusief ondernemen in de praktijk: MediaMail

Inclusief ondernemen in de praktijk: MediaMail
28/02/2019 Astrid Rutten

‘Laat mij maar lekker achter de machine staan’

Een mooi duo vormen ze: Jeroen en Robin. Beiden zijn ze grafisch medewerker bij ION-lid MediaMail. Samen zorgen ze voor de voorbereiding en afwerking van het druk- en printwerk en het stanswerk. Daarnaast doen ze allerlei klusjes. Een schoolvoorbeeld van hoe inclusief ondernemen in de praktijk werkt.

Ritme 
Jeroen (33) werkt nu zo’n 5 jaar bij MediaMail en zit er lekker op zijn plek. “Het werk is leuk om te doen. Ik heb hier best veel vrijheid. We kunnen bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer we pauze houden, dat is allemaal niet zo strak vastgelegd. En er werken veel jonge mensen, dat is erg leuk.” Het kostte Jeroen wel wat tijd om zijn draai te vinden. “In het begin vond ik het best lastig, ik moest veel nieuwe dingen leren en zoiets kost mij wat meer tijd,” legt Jeroen uit. “Maar nu weet ik precies wat ik moet doen, dat vind ik fijn. Ik vind het gewoon leuk werk. Maar net zo belangrijk: het geeft me ritme in de week. Ik werk nu drie dagen en misschien dat ik in de toekomst wel naar 4 dagen ga.”

Focus 
Ook collega Robin (34) werkt 3 dagen bij MediaMail. Zijn route verliep wat anders. Hij koos voor de Groenschool, omdat hij graag buiten is en met dieren werkt. Tijdens zijn stage bleek het toch minder bij hem te passen. “Ik heb autisme en daardoor zijn overzicht en duidelijke taken extra belangrijk. Dat bleek in het Groen toch niet zo goed te werken. Door een talentenscan ontdekte hij dat grafisch werk bij hem past en daarom heeft hij een grafische opleiding gevolgd. Daarna lukte het nog niet direct om in de grafische sector aan de slag te gaan. Die kans kwam uiteindelijk via WerkBedrijf bij MediaMail. En met succes! “Laat mij maar lekker de hele dag achter de machine staan, dat vind ik het fijnst. Ik werk het best als ik één taak heb waar ik op kan focussen.” De toekomst ziet Robin met vertrouwen tegemoet. “Ik wil gewoon zo doorgaan. Ik ben hier op mijn gemak, ze kennen me goed, de druk is niet te hoog, dus ik ben heel tevreden.” En die buitenwereld? Die zoekt hij nu op in zijn vrije tijd: lekker wandelen, fietsen of erop uit met zijn metaaldetector.

Taakafbakening 
Henny van Benthem, directeur-eigenaar van MediaMail, maakt de ‘jongens’ dagelijks mee: “Ik ben heel tevreden over ze. Ze zijn allebei erg taakgericht, maar gaan er steeds meer dingen naast doen. Allebei zijn ze daarin zo gegroeid! Waar ik rekening mee houd, is dat ze allebei behoefte hebben aan duidelijke instructies en taakafbakening. Soms moet dat wat vaker herhaald worden, maar ook daarin maken ze een mooie ontwikkeling door. Sterker nog, als ze iets onder de knie hebben, gaan ze als een speer. En ze brengen veel gezelligheid en saamhorigheid in ons bedrijf. Als er iets af moet, staan ze gelijk klaar!”

Inclusief ondernemen werkt!
Iedereen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt geven. Dat is in het kort waar inclusief ondernemen om draait. Als er één ondernemer dat uitdraagt, is het Henny van Benthem. Dat doet hij niet alleen binnen zijn bedrijf MediaMail, maar ook in de netwerken waar hij lid van is en de organisaties waarvoor hij als ambassadeur optreedt. Zo heeft hij al veel mensen een passende plek op de arbeidsmarkt kunnen bezorgen.

Wilt u ook mee doen? Meld u dan nu aan en doe ook mee!

Ik doe mee!