Inclusief Ondernemers Netwerk

ION kennislunch opent de ogen

ION kennislunch opent de ogen
20/04/2023 Marieke Snieder

Maandag 17 april vond de ION Kennislunch plaats. Op Noviotech Campus ontmoetten zo’n 35 inclusief ondernemers elkaar voor een inspirerend programma.

José Toonen, commercieel manager bij WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, deelde alle ins en outs over open hiring. Deze manier van werven, waarbij mensen zonder sollicitatiegesprek of cv aan de slag gaan, sprak de aanwezigen aan. Het principe van open hiring, waarbij echt iedereen een kans krijgt, kreeg veel bijval. Een werkgever geeft aan wat een functie inhoudt en wat er is nodig om het werk goed te kunnen doen. Mensen die zichzelf geschikt vinden, reageren zonder motivatiebrief of cv. De eerste die reageert krijgt de baan. Natuurlijk vergt het online hiring een goede voorbereiding en begeleiding en leent niet ieder bedrijf of iedere functie zich hiervoor. José gaat graag verder in gesprek met geïnteresseerde ondernemers.

De letterlijke eyeopener van de bijeenkomst kwam van het muZIEum. Sinds dit jaar maken zij deel uit van het ION netwerk. Zij lieten de deelnemers horen, zien en ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben. Vooral de verhalen van de ervaringsdeskundigen en de ervaring met de 3D bril gaven stof tot nadenken. Een impactvolle bijeenkomst!

De volgende ION borrel is op 8 juni vanaf 16.00. Zet je het alvast in de agenda?

Met dank aan Michiel Heijmans voor de fotografie! Klik hier voor alle mooie foto’s van deze middag.

Wilt u ook mee doen? Meld u dan nu aan en doe ook mee!

Ik doe mee!