Inclusief Ondernemers Netwerk

ION Kennissessie Annet de Lange: Van bijzonder naar gewoon.

ION Kennissessie Annet de Lange: Van bijzonder naar gewoon.
03/12/2019 Marieke Snieder

28 november waren we te gast bij ION-lid Fletcher Hotel Erica voor een kennissessie over inclusief ondernemen.  Onze spreker was Annet de Lange, lector Human Resource Management en auteur van het boek ‘Omdat het kan!’ In de bosrijke omgeving van het hotel heette hotelmanager Marcel Hoogenboom iedereen welkom. Deze keer een gemengd ION-gezelschap met ondernemers, HRM-functionarissen en inclusiviteitsmanagers.

Bart de Bruin, bestuurslid ION, kondigde Annet en Stephan Spieker aan. Stephan is ambassadeur participatiewet en ondersteuner bij het Lectoraat en Opleiding HRM van de HAN. Hij deelde zijn ervaringsverhaal over het werken bij de HAN. Stephan is een mooi voorbeeld van een geslaagde match op de inclusieve arbeidsmarkt.

Een inspirerende sessie volgt met veel praktijkvoorbeelden, ook vanuit de ION-leden. Zelf deelt Annet haar ervaring met inclusief ondernemen in Inda. In India kennen ze het woord ‘inclusief ondernemen’ niet, maar het zit vaak al in hun werkwijze verweven. Annet laat een voorbeeld zien van een organisatie die een oplossing zocht voor de grote hoeveelheid zwerfafval en papier op straat. Zij benaderden vrouwen uit de buurt om dit op te ruimen en te recycleden tot nieuw papier waar mooie producten van worden gemaakt. Deze producten worden verkocht. Een geweldig voorbeeld van functiecreatie om meer mensen samen aan het werk te krijgen.

Annet benadrukt het belang van het ION-netwerk. Het biedt een ideaal platform om samen kennis en ervaringen te delen over inclusief ondernemen. Deel waar je tegenaan loopt, wat wel werkt en wat niet. Want inclusief ondernemen vraagt best wat van een organisatie.

De HAN doet veel onderzoek naar inclusiviteit, doelgroepen, omdenken en kansen. Hier kunnen de ION-leden als ondernemers van profiteren omdat er veel kennis beschikbaar is. Mooie modellen op micro, meso en macro-niveau deelde Annet met de groep.

Op het einde mochten we vijf exemplaren van het boek Omdat het kan! verloten. Niet gewonnen, maar wel interesse in het boek? Bestellen kan via deze link

Benieuwd naar de presentatie van Annet de Lange? Bekijk deze hier.

Wilt u ook mee doen? Meld u dan nu aan en doe ook mee!

Ik doe mee!