Inclusief Ondernemers Netwerk

Het verhaal achter een match

Het verhaal achter een match
20/09/2018 Marieke Snieder

De ION events leveren meer dan alleen maar banen op! Veel mensen denken dat een match per se een baan moet zijn. Maar als ondernemer kun je zoveel meer betekenen voor een werkzoekende. Oprechte interesse in elkaar kan ervoor zorgen dat iemand echt een volgende stap zet, zonder dat er over een vacature of baan gesproken is. Onderstaand verhaal is daar een mooi en sprekend voorbeeld van. 

Mijn naam is Dagmar Middelhoff, ik was vorig jaar aanwezig bij het ION- evenement ‘so you think you can match’. Precies een jaar geleden stond ik op een spreekwoordelijk kruispunt. Ik had 10 jaar ziekte en heel wat teleurstellingen achter de rug en had die zomer net een docentenopleiding afgerond. Dat was voor mij het begin van een nieuwe fase; ik wilde vanuit huis gaan werken, als online docent en vertaler. Toen ik hoorde over het ION-evenement besloot ik erheen te gaan, puur omdat ik vond dat het moest. Om eerlijk te zijn, verwachte ik er niet veel van, vooral omdat ik veel nare ervaringen achter de rug had wanneer ik mezelf ‘liet zien’ door vrij te geven dat ik een beperking heb.

Ik werd totaal verrast tijdens de het evenement, ik werd zo ontzettend geraakt door het theaterstuk, de aandacht en liefde die door de organisatie in het evenement was gestopt. Ik heb gepraat met mensen uit het bedrijfsleven, heb gezien hoe er gereageerd werd op anderen die, net als ik, een afstand tot de arbeidsmarkt hadden en ik zag mensen die beperkter waren dan ik en met zoveel enthousiasme en integriteit werden bejegend. Ik voelde dat ik mocht zijn wie ik ben, iemand met veel talenten en mogelijkheden, die het beste tot uiting komen als er in de werkomgeving/omstandigheden net even wat aanpassingen gemaakt mogen worden.

Ik heb op ‘So you think you can match’ drie matches gemaakt en ben op twee gesprekken geweest. Maar die matches heb ik niet nodig om uit te leggen wat het evenement voor mij gedaan heeft. Die middag was het begin van een positief sneeuwbaleffect; een paar weken erna heb ik voor het eerst een toespraak gegeven tijdens een evenement van het UWV waarin ik mijn ervaringen heb gedeeld over leven met een angststoornis en autisme. Ik had dat voorheen nooit zo in het openbaar durven vertellen. Ik ben naar een workshop geweest over netwerken, ben een sollicitatieproces ingegaan bij een E-learningorganisatie en geef nu dagelijks online Engelse les. Ik wilde door met het contact maken met anderen en heb vervolgens de stap gezet om een klein bedrijf over te nemen waarvan ik wist dat het te koop stond. Ik ben sinds januari de trotse mede-eigenaar van fabfotobooth, een photobooth bedrijf waarmee ik het land door reis en mensen fotografeer en blij maak op evenementen, bruiloften en andere gebeurtenissen.

Ik kom nu meer onder de mensen, de volgende stap is een functie van een paar uur in de week op de HAN, waar ik net ben begonnen op een proefplaatsing op de afdeling Engels.

Ik durf mezelf meer te laten zien en durf te dromen over dat ik op een dag mijn eigen salaris kan verdienen met een baan buitenshuis, in een professionele omgeving waar ik mag zijn wie ik ben!

Wil jij als ondernemer een werkzoekende ook een stap verder helpen? Meld je dan aan voor MEET EAT MATCH REPEAT op maandag 8 oktober: www.ionmatchfabriek.nl

 

 

Wilt u ook mee doen? Meld u dan nu aan en doe ook mee!

Ik doe mee!