Inclusief Ondernemers Netwerk

De ION-matchfabriek op 10 oktober: wij hebben een match!

De ION-matchfabriek op 10 oktober: wij hebben een match!
13/10/2016 Marieke Snieder

Op maandag 10 oktober vond het eerste grote match-event van het Inclusief Ondernemers Netwerk (ION-Netwerk) plaats in regio Nijmegen. De Kube was omgetoverd tot een heuse matchfabriek waar ondernemers en werkzoekenden samen op zoek gingen naar een match. Ruim 150 werkgevers en 100 werkzoekenden kregen een wervelende theatershow te zien over inclusief ondernemen anno 2016.

Met rake sketches over hoe je je als –soms onzekere- kandidaat moet presenteren bij een ondernemer die eigenlijk niet zo goed weet hoe hij een gesprek moet voeren met iemand ‘waar iets mee is’ . En over hoe de matchmakers van het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen beide partijen daarbij kunnen helpen. De essentie van het verhaal: geef als ondernemer mensen een kans om te laten zien wat ze kunnen. Want ‘ongekende talenten’ zijn vaak de meest gemotiveerde medewerkers, zo vertelde Johan Spierings van de Bedrijfspoli, tevens ION-voorzitter. Turgay Tankir (wethouder gemeente Nijmegen) en Werner van der Linden (WerkBedrijf Rijk van Nijmegen) benadrukten het belang van inclusief ondernemen en gaven aan hoe het WerkBedrijf ondernemers hierin kan ontzorgen. De theatershow sloot af met het aansprekende nummer ‘Wil jij mij’. Vervolgens gingen de deelnemers zelf aan de slag in de pop-up fabriek, om samen matches te maken.

Ze werden daarbij begeleid door een heuse productiemanager en zijn chefs. Zodra er een match was, werd deze genoteerd bij het Matchloket, zodat het Werkbedrijf deze matches kan ondersteunen. Dit mixen en matchen verliep gesmeerd. De teller van de matches liep al snel op naar 25 matches! Met een gezellige netwerkborrel waarbij werkgevers, met elkaar, en met kandidaten in gesprek gingen, kreeg deze avond een mooi en succesvol einde.

 

Wilt u ook mee doen? Meld u dan nu aan en doe ook mee!

Ik doe mee!