Inclusief Ondernemers Netwerk

ION verpulvert afstand tot de arbeidsmarkt bij So you think you can match!

ION verpulvert afstand tot de arbeidsmarkt bij So you think you can match!
15/09/2017 Marieke Snieder

Maandag 11 september vond de 2e editie van de ION-matchfabriek plaats. Dit jaar overtrof alle verwachtingen! In het Lindenberg theater vond de unieke mix&match-show ‘So you think you can match?’ plaats. De middag begon met een spetterende show. Tijdens optredens over een perfecte match werd duidelijk dat matchen niet vanzelf gaat en soms keihard werken is. Bij de sportmatch is het niet alleen de fysieke inspanning die naar de Olympische spelen in RIO heeft geleid, maar ook de mentale klik en elkaar volledig vertrouwen als je blind bent als topsporter. Het echtpaar van de lovematch legde uit dat elkaar de ruimte geven en blijven praten een succesvolle match oplevert die al 65 jaar stand houdt. De lifematch is een kans van één op de duizenden, op zoek naar een geschikte stamceldonor om te overleven.

Na deze inspirerende voorbeelden van de perfecte match gingen ruim 70 ondernemers samen met werkzoekenden de strijd aan in 5 verschillende teams om zoveel mogelijk matches te maken. Een match kan een kop koffie zijn tussen een ondernemer en werkzoekende, een kennismaking, een stage of een baan. Na deze battle mochten de teams in de finale pitchen waarom zij de ION-bokaal 2017 zouden moeten winnen. Team rood die 28 matches maakte, mocht na een indrukwekkende pitch de beker mee naar huis nemen.

Het totale resultaat van 102 concrete matches tussen werkgevers en kandidaten is een ongelooflijk en dankbaar resultaat. Hierdoor wordt duidelijk dat steeds meer ondernemers sociaal verantwoord ondernemen hoog op de agenda hebben staan en hart voor de groep kwetsbare werkzoekenden hebben. De eerste gesprekken en vervolgafspraken zijn inmiddels gemaakt. Een resultaat om als regio trots op te zijn!

ION is naast een sociale businessclub, er vooral op gericht om werkgevers en werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt (zoals een indicatie banenafspraak) met elkaar in contact te brengen. Uiteindelijk doel is meer werk voor deze groep mensen. Iedereen heeft een talent, ongekend talent, aldus ION-bestuursvoorzitter Johan Spierings.

 

Foto’s: Filmschool Oog voor Talent (https://www.facebook.com/FilmschoolOvT/)

 

 

 

Wilt u ook mee doen? Meld u dan nu aan en doe ook mee!

Ik doe mee!